
Kontakt:
- 504 059 189

mgr Kamil Osowski
OPINIA PACJENTA: SUPER SPRAWA! Myślałam, że to niemożliwe ale udało mi się zgubić 6kg :) Dziękuję na słowa motywacji.
18.02.2012
Składniki:
- 600 g Kaszy gryczanej białej (bezglutenowej)
- Sól (łyżeczka)
- Przyprawy (według uznania) np: bazylia, oregano lub czarnuszka
Kaszę zalewamy zimną wodą i pod przykryciem moczymy ok.24 godzin, tak aby kasza wytrącila ,,maź''. Po 24 godzinach wylewamy nadmiar wody poprzez odciśnięcie. 2/3 objętości blendujemy na jednolitą masę, a pozostałe 1/3 zostawiamy w całości, następnie mieszamy ze zblendowaną częścią. Przygotowane ciasto wkładamy do wcześniej wysmarowanej olejem rzepakowym keksówki i wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 160 stopni prez około 60 minut.
Twój komentarz