
Składniki:  (4 osoby)
 250 g makaronu pełnoziarnistego świderki
 1,5 awokado
 4 łyżki jogurtu naturalnego
 2 garście pomidorków daktylowych
 150 g chudej szynki z indyka lub grillowanego fileta
 1 łyżka oliwy
 1 garść kukurydzy z puszki
 Pół garści posiekanej natki pietruszki
 2 ząbki czosnku
 Oregano
 Sól, pieprz, ulubione przyprawy
Przygotowanie:
Makaron ugotować według czasu na opakowaniu. Jedno awokado zblendować razem z jogurtem, solą, pieprzem, oregano i zgniecionym czosnkiem na sos. Drugą połówkę awokado pokroić w kostkę. Pomidorki poprzekrajać wzdłuż. Szynkę z indyka pokroić na kawałki i podsmażyć na oliwie na rumiany kolor (mozna wykorzystać pierś z indyka lub kurczaka, grillowaną). Zmieszać razem makaron, pomidorki, szynkę, kukurydzę, awokado w kawałkach, natkę pietruszki i sos z awokado.









Twój komentarz