mgr Kamil Osowski
Gabinet Premium
16 Gru

Sałatka makaronowa z awokado

Pyszna, kolorowa sałatka z indykiem, awokado i makaronem

 

Składniki:  (4 osoby)
250 g makaronu pełnoziarnistego świderki
1,5 awokado
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 garście pomidorków daktylowych
150 g chudej szynki z indyka lub grillowanego fileta
1 łyżka oliwy
1 garść kukurydzy z puszki
Pół garści posiekanej natki pietruszki
2 ząbki czosnku
Oregano
Sól, pieprz, ulubione przyprawy

Przygotowanie:

Makaron ugotować według czasu na opakowaniu. Jedno awokado zblendować razem z jogurtem, solą, pieprzem, oregano i zgniecionym czosnkiem na sos. Drugą połówkę awokado pokroić w kostkę. Pomidorki poprzekrajać wzdłuż. Szynkę z indyka pokroić na kawałki i podsmażyć na oliwie na rumiany kolor (mozna wykorzystać pierś z indyka lub kurczaka, grillowaną). Zmieszać razem makaron, pomidorki, szynkę, kukurydzę, awokado w kawałkach, natkę pietruszki i sos z awokado.

Twój komentarz




POKAŻ