
Składniki: na 12 sztuk:
 10 sztuk (50 g) daktyli suszonych,
 150 g śliwek suszonych,
 1/2 szklanki (60 g) orzechów włoskich,
 3 łyżki (30 g) kruszonych ziaren kakaowca,
 pół łyżeczki cynamonu,
 2 łyżki (10 g) gorzkiego kakao,
 1 łyżka (10 g) rumu
 gorzkie kakao do obtoczenia (ok. 20 g)
Przygotowanie:
 Suszone owoce zalać ciepłą wodą i odstawić na ok. 30 minut. Orzechy włoskie krótko miksować na drobne kawałki, przesypać do miseczki. Do blendera włożyć odcedzone suszone owoce, cynamon, kakao i rum. Zmiksować na gładką masę. Do masy dodać rozdrobnione orzechy i ziarna kakaowca, w dłoniach ulepić niewielkie kulki. Obtoczyć w kakao i przełożyć do lodówki na ok. 30 minut.









Twój komentarz