Składniki:
2 jajka + 1 białko
1/4 szklanki mleka
1 łyżka mąki orkiszowej 750 (ew.pszennej)
15 g sera parmezan (łyżka)
czosnek (ząbek)
szpinak świeży (garść)
pomidorki koktajlowe (kilka sztuk)
mała szczypta soli
5 g oleju rzepakowego (łyżeczka)
3 g masła (1/2 łyżeczki)
Szpinak opłukać i osuszyć. Na patelni podgrzać olej, dodać posiekany czosnek i chwilę podsmażyć na oleju, następnie dodać posiekany szpinak, lekko posolić i podsmażyć. Parmezan starkować. Jajka roztrzepać widelcem z dodatkiem mleka, parmezanu i mąki. Następnie podsmażony szpinak dodać do masy jajecznej, jeszcze raz wymieszać i wylać na patelnię nasmarowaną masłem. Smażyć przez kilka minut pod przykryciem aż masa jajeczna się zetnie. Na wierzch położyć pomidorki koktajlowe.
Twój komentarz