Składniki:
· 250 twarogu półtłustego
· 200g mąki orkiszowej typ 750
· 100g masła
· 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
· Nadzienie: dowolne owoce – u mnie wiśnie mrożone 200g.
Wykonanie:
Zimne masło zetrzeć na tarce o grubych oczkach i ugnieść w misce widelcem razem z twarogiem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i zagnieść rękami ciasto. Uformowane w kule włożyć do lodówki na około 30 minut. Wiśnie rozmrozić na małym ogniu, w rondelku z odrobiną wrzątku. Ostudzić. Wyjąć ciasto z lodówki, podzielić na pół i każdą połowę rozwałkować na cienki placek. Pokroić na trójkąty. Ja dzielę każdy na 8 czyli w sumie mam 16 rogalików. Na każdy trójkąt nałożyć wiśnie i zwinąć od strony szerszego boku. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez około 20-25 minut – do zrumienienia. Po ostudzeniu posypać odrobiną cukru pudru.
Kontakt:
- 504 059 189
mgr Kamil Osowski
OPINIA PACJENTA: Jestem bardzo zadowolony , przygotowana dieta jest dopasowana do mojego zmiennego trybu pracy, zwłaszcza pracy w nocy. Posiłki smaczne, najadam się do syta i schudłem już prawie 10kg. Polecam
01.12.2014
Twój komentarz