mgr Kamil Osowski
Gabinet Premium
13 Gru

Pieczone Jabłka

Zapiekane jabłka ze świąteczną nutą

 

Jabłko 300 g (1 duża sztuka)
Cynamon 3 g (1 łyżeczka)
Imbir tarty 1 g (szczypta)
Goździki 3 g (1 łyżeczka)
Miód 12 g (1 łyżeczka)
Orzechy włoskie 30 g (1 garść)
Jogurt naturalny 150 g (kubek)

Sposób przygotowania:
Jabłko umyć, następnie odciąć górną cześć w taki sposób by mogła spełnić rolę daszka. Środek jabłka wydrążyć pozostawiając ścianki grubości około 2 cm. W naczyniu połączyć przyprawy, miód i orzechy. Składniki wymieszać, nadziać jabłko. Wierzch przykryćdaszkiem nakłutym goździkami. Piec w temperaturze
180 stopni około 30 minut. Udekorować jabłko jogurtem.

Twój komentarz




POKAŻ