mgr Kamil Osowski
Gabinet Premium
20 List

Curry z mlekiem kokosowym i warzywami

Jesienne przysmaki


Składniki:

300g (1/2 średniej) cukinii

100g (1/2 średniej) papryki

100g (10 łyżek) mleka kokosowego z puszki

5g (1 łyżeczka) oliwy z oliwek

2g (kawałek) imbiru

1-3g (do smaku) pasty curry lub przyprawy curry

100g (porcja) tofu lub fileta z kurczaka

50g (1/2 woreczka) ryżu

Tofu lub fileta pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni z oliwą do zarumienienia. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa/tofu i lekko podsmażyć. Następnie dodać mleko kokosowe, starty imbir i curry, wymieszać i dusić do lekkiego zredukowania sosu. Opcjonalnie doprawić wedle uznania. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.   

Twój komentarz




POKAŻ