mgr Kamil Osowski
Gabinet Premium
26 Marz

Frittata

Pyszna frittata z kiełbaską i chrzanem

 

Składniki(porcja 400 kcal)
Jaja - 2 sztuki 
Mleko - łyżka 
Kiełbasa z kurczaka - 40 g
Chrzan -10 g
Cebula - 1/2 sztuki
Mozzarella - 40 g
Pomidorki koktajlowe - 100 g
Oliwa z oliwek - 5 g


Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w piórka, a kiełbasę w plastry. Podsmażyć na oliwie, aż wydobędzie się aromat. Najlepiej zrobić to na patelni, którą można wstawić do piekarnika. Ostudzić. Jajka roztrzepać widelcem z dodatkiem mleka, doprawić solą i pieprzem, dodać chrzan. Dobrze wymieszać. Przelać do patelni, na której wcześniej była podsmażana kiełbasa. Dodać pokrojone na połówki pomidorki oraz kawałki sera. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 20 min.
 

Twój komentarz




POKAŻ